Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fetița de 6 ani din Vaslui omorâtă când se juca a salvat alții copii. ”Drama unei familii s-a transformat în speranța altora”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fetița de 6 ani din Vaslui care a fost lovită de o mașină în timp ce se juca pe stradă a murit la Spitalul de Copii din Iași. Intrase în moarte cerebrală, iar părinții săi au decis să îi doneze organele, pentru a salva viețile unor copii bolnavi.  

Medicii i-au prelevat ficatul și rinichii, care au ajuns acum la Institutul Clinic Fundeni.

Fetița de 6 ani se plimba cu trotineta în apropierea casei, când a fost lovită de un șofer de 24 de ani care circula cu viteză. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care a fost spulberată de mașină.

Un elicopter SMURD a transportat-o la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, unde, timp de două zile, copila s-a zbătut între viață și moarte.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași: ”A fost comunicată familiei varianta de donare de organe, familia a acceptat acest lucru. Drama unei familii s-a transformat în speranță pentru celelalte familii. Sunt momente grele pentru familia aflată în suferință, sunt momente de bucurie pentru cei ce vor primi organele".

Citește și
acc sicanare
O șicanare în trafic s-a încheiat tragic în Suceava. Cei doi șoferi sunt fostul soţ şi iubitul unei femei
S-au înmulțit tragediile rutiere în care mor copii

Raluca Neagu Movilă, coordonator Centrul Regional de Transplant Moldova: "Este primul donator pediatric de la Iași din acest an, o fetiță de 6 ani. S-au prelevat doar ficatul și rinichii. Organele au fost trimise la București și transplanturile urmează să se efectueze în cursul zilei de astăzi".

Medicii spun că, în ultima perioadă, tragediile în care victime sunt copiii s-au înmulțit.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași: ”Vrem să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește creșterea alarmantă a accidentelor în care sunt implicați minorii. Noi, ca societate, ca părinți, trebuie să facem ceva să stopăm aceste drame care se întâmplă copiilor noștri".

Șoferul în vârstă de 24 de ani, care se afla la volanul mașinii, a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult