Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fenomen neobişnuit pe cer la Sibiu, chiar înaintea Summitului. Ce prevesteşte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un halou a apărut în jurul Soarelui la Sibiu, chiar înainte să înceapă reuniunea informală a liderilor Uniunii Europene.

Haloul care a făcut toate privirile să se îndrepte spre cer înaintea începerii Summitului de la Sibiu este un fenomen meteo destul de obişnuit, dar extrem de spectaculos.

VEZI IMAGINI CU FENOMENUL METEO ÎN GALERIA FOTO

Aşa-numitul halou de 22 de grade se formează din cauza cristalelor de gheaţă din aer, în care se refractă razele Soarelui.

Specialiştii spun că este de fapt rezultatul refractiei si reflectiei razelor solare prin cristalele hexagonale de gheata din norii aflati la altitudinea de 7-12 km, unde temperatura este de -30 de grade Celsius. El are mereu aceeasi dimensiune din cauza simetriei hexagonale a cristalelor de gheata.

 

Citește și
Klaus Iohannis
Mesajul lui Klaus Iohannis la finalul Summitului de la Sibiu. Momentele cheie ale zilei
Ce prevesteşte haloul din jurul Soarelui

 

Un astfel de fenomen, potrivit tradiţiei, prevesteşte de obicei venirea ploii sau chiar a unei furtuni.

Meteorologii spun că în general haloul de 22 de grade este asociat cu nori cirrus sau cirrostratus, care în multe cazuri anunţă un frotn atmosferic ce aduce furtuni, vânt puternic sau ploi intense.  Un asemenea halou poate fi însă şi semnul unei veri caniculare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult