Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fenomen fascinant pe Dunăre. Turist: ”E plăcută ochiului, e liniștitoare”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În fiecare vară secetoasă, Dunărea se îmbogăţeşte cu o nouă insulă, în dreptul oraşului Galaţi.

 

Din cauza aluviunilor aduse de fluviu, atunci când cota scade sub 150 de centimetri, se iveşte o limbă de nisip chiar în mijlocul apei. Zona este semnalizată, iar navigatorii ştiu despre acest fenomen. Pentru cei care trec pe faleză, locul reprezintă însă o atracţie.

Insula se află la aproximativ şase sute de metri de malul dinspre Galaţi şi patru sute de metri de malul dinstre judeţul Tulcea. În ultimii ani, de când a început să apară în verile secetoase, a devenit un adevărat obiectiv pentru cei care trec prin zonă.

Primii care văd insula şi trebuie să o ocolească sunt comandanţii bacurilor care traversează Dunărea între judeţele Tulcea şi Galaţi. Când cotele scad, dunele de nisip apar pe radare.

Citește și
kiwi de dabuleni
Plantaţii de kiwi şi banane, în Oltenia. Când vom avea primele "kiwi de Dăbuleni"

Prognozele arată că nivelul fluviului va fi şi mai mic, în următoare perioadă.

Insula are cam trei sute de metri lungime şi 30-40 de metri lăţime. A devenit locul favorit al păsărilor, am văzut pescăruşi, dar şi egrete, pentru că în această zonă ele sunt ferite de prădători.

Turiştii care ajung la malul Dunării sunt încântaţi de apariţia neaşteptată a noii forme de relief de pe fluviu.

Turistă: "E plăcută ochiului, e liniştitoare. Probabil se face şi plajă. Un loc de atracţie."

Pentru că reprezintă un spaţiu inedit, dunele de nisip de pe mijlocul Dunării sunt un cadru râvnit de fotografii care organizează, periodic, sesiuni foto în special pentru tinerii căsătoriţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult