Modifica setarile cookie
Toate categoriile

F-16 sunt inutile în Ucraina. Explicațiile unui oficial rus care crede în reușita „operațiunii militare speciale”

Avioanele F-16 sunt inutile pentru Ucraina, consideră adjunctul ministrului de interne rus. Nu constituie o amenințare pentru reușita „operațiunii militare speciale”, spune Serghei Riabkov.

Conform agenţiei ruse de presă Interfax, oficialul de la Moscova a afirmat că planurile occidentale, inclusiv instruirea pe avioanele F-16 a piloţilor ucraineni, nu vor contribui la obţinerea rezultatelor dorite împotriva Rusiei, transmite dpa, citată de Agerpres.

„Toate aceste eforturi sunt complet inutile. Capacităţile noastre sunt atât de mari, încât obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi cu siguranţă atinse", a spus el.

Riabkov a insistat că încercările Occidentului, condus de SUA, de a ataca securitatea Rusiei, nu vor reuşi, şi că este clar pentru ruşi că toate tipurile de arme despre care s-a discutat în vreun fel vor ajunge mai devreme sau mai târziu în Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden a cedat în cele din urmă insistenţelor Kievului şi a aprobat, în principiu, livrarea către Ucraina a unor avioane de luptă produse în SUA, reaminteşte dpa. Americanii susţin şi instruirea piloţilor militari ucraineni. Nu s-au făcut deocamdată publice cifre despre dotarea forţelor aeriene ucrainene cu F-16.

Citește și
mig
MIG-urile 21 Lancer vor fi scoase din serviciul de luptă permanent. Spațiul aerian rămâne în grija avioanelor F16

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult