Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expoziție în România. Cât costă găina cu carnea, sângele și oasele negre

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe o vreme care ne îmbie să zburăm în ţările calde, iubitorii păsărilor s-au reunit la Sebeş, în judeţul Alba, pentru a admira porumbei voiajori sau găini uriaşe, din rase rare.

Sute de exemplare stârnesc uimirea publicului, prin penaj sau aptitudini. Unii porumbei călători, de exemplu, au reuşit să parcurgă mii de kilometri în zbor, în timp record! Nu e de mirare că unii campioni ajung să valoreze mii de euro.

Sute de înaripate cu un penaj deosebit de frumos i-au cucerit pe vizitatori. Un crescător are 7 găini dintr-o rasă ce provine din Indonezia: un singur exemplar valorează peste 2500 de dolari.

Crescător: „Este un exemplar complet negru, are absolut caracteristic rasei tot negru: carnea neagră, oase negre, sângele este foarte închis la culoare. Eu am cumpărat ouăle din Germania.”

Şi alt domn creşte de peste 40 de ani porumbei pentru frumuseţea lor. Deşi este o pasiune scumpă,  spune că nu mai ţine cont de banii cheltuiţi.

Citește și
pelicani in herastrau
Pelicani pe Lacul Herăstrău din Bucureşti. "Nu ar trebui să existe la noi în ţară acum"

Crescător: „Voltat englez, e o rasă după cum îi spune numele care provine din Anglia. Caracteristică este coada în formă de evantai, stă tot timpul cu pieptul în față. Din rasa asta am aproximativ 70, aş putea zice că 200 de lei investesc pe lună."

Şi porumbeii voiajori care parcurg mii de kilometri şi câştigă premii importante au fost admiraţi la expoziţie.

Tibi Ordean, preşedinte asociaţie: „În anul 2018 a obţinut performanţa de a zbura peste 1000 de kilometri, de la Frankfurt din Germania, şi s-a întors cu bine. Primii au intrat în ţară după 24 de ore. Cu cât porumbelul e mai performant, creşte şi preţul."

Nici găinile nu s-au lăsat mai prejos! Cele mai admirate au fost cele din rase uriaşe.

Crescător: ”E o rasă grea, găinile au în medie 4,5-5 kg, cocoşii au 6-7. Un exemplar campion ajunge între 150-200 de euro. Provine din India.”

Vizitatorii au fotografiat pe îndelete cele mai frumoase exemplare.

Expoziţia de la Sebeş va fi deschisă până duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult