Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozii controlate lângă o mănăstire din Defileul Jiului. Ce se va construi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai multe explozii controlate au avut loc luni în Defileul Jiului, în apropierea unei mănăstiri.

 

Potrivit proiectului, acolo va fi amenajată o parcare pentru pelerini. Zeci de mii de tone de stâncă trebuie îndepărtate.

Astfel de explozii controlate au avut loc la mai puțin de 50 de metri depărtare de Mănăstirea Lainici.

Silviu Brehuț, consultantul firmei de construcții: "Pentru a realiza protecția seismică, s-au dat aceste foraje care alcătuiesc o barieră și care reduc efectul undei generate de explozie”.

Lucrările de spargere a stâncilor ar trebui să fie gata într-o lună. Apoi acolo va fi amenajată o parcare pentru credincioșii care merg la lăcașul de cult, fiind nevoie de mai mult spațiu.

Citește și
raul jiu
Tone de gunoaie şi peturi, scoase din albia Jiului. „Dacă am fi în altă țară ne omorau”

Doru Achim, reprezentant firma construcții: "Derocarea se face cu foraje verticale, înălțimea lor este între 3,5 metri și 7 metri”. Luni, traficul în zonă a fost închis pentru aproximativ o oră.

Șofer: "E un lucru bun, că e aglomerație când e slujbă la mănăstire. Vine lume și de la Petroșani, și noi din Gorj venim aici, e un lucru bun că face treaba asta”.

Șofer: "Nu mă grăbesc și dacă m-aș grăbi nu aș putea să trec prin explozie. E o idee bună”.

Proiectul există pe hârtie de aproape un deceniu, dar, din lipsă de fonduri, au tot fost amânate lucrările. Bani nu se găsesc nici pentru un pod peste râul Jiu.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult