Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozie urmată de incendiu la un bloc din Iași. O persoană a fost rănită

Your browser doesn't support HTML5 video.

O familie din Iași a fost ieri la un pas de tragedie. O explozie urmată de incendiu le-a mistuit apartamentul situat la parterul unui bloc.

Din nefericire, un bărbat de 50 de ani s-a ales cu arsuri și a fost transportat de urgență la spital.

Din primele verificări, se pare că explozia s-a produs din cauza unui ochi de la aragaz lăsat deschis, dar fără ca flacăra să fie aprinsă.

O bubuitură puternică a zguduit din temelii blocul de 10 etaje. În momentul exploziei, în apartament se aflau două persoane - proprietara, o femeie de 76 de ani și fiul sau, de 50 de ani. Proprietara apartamentului: "În cameră eram, stăteam acolo și băiatul meu stătea pe telefon în bucătărie și deodată a bufnit. Am scăpat, dar tremur de nu mai pot". Vecin: "Am auzit o bubuitură, a spart geamurile și a ieșit cu mâinile arse. A fost destul de mare, am simțit-o și eu la etajul 8". Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iași: "La locul intervenției s-au deplasat mai multe echipe, unul de stingere, unul de prim ajutor și terapie intensivă. Echipajele au constat că explozia a fost urmată de incendiu, în urma incendiului au rezultat 2 victime. Nu a fost necesar să fie evacuați locatarii din bloc". Femeia a fost găsită în stare de șoc, însă a refuzat transportul la spital. Fiul său, care se află în bucătărie în momentul exploziei, s-a ales cu arsuri și a fost preluat de medici. Diana Cimpoeșu, SMURD Iași: "Un domn de 50 de ani cu arsuri pe 7 la sută din suprafața corpului, arsuri de gradul II, la nivelul feței și mâinilor. Stabil, conștient, dar evident în stare de șoc emoțional". După verificări, pompierii au concluzionat că explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze de la aragaz. Din nefericire, apartamentul a fost distrus aproape în totalitate. La scurt timp, un alt incendiu a izbucnit în spatele aceluiași bloc. Din fericire, aici nu au fost înregistrate victime și au ars doar lucrurile dintr-o magazie.

 

Citește și
Centrul Capitalei, plin de oameni ieșiți la plimbare. Cum a decurs prima zi în care traficul a fost oprit
A doua etapă de relaxare: Se deschid terasele şi plajele, se reiau spectacolele şi concertele în aer liber

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult