Modifica setarile cookie
Toate categoriile

EXCLUSIV. Ce reguli vom respecta din 1 iunie, când se deschid terasele. Măsuri pentru litoral

Your browser doesn't support HTML5 video.

România se pregătește să aplice cele mai așteptate măsuri de relaxare din această vară, după epidemia de Covid-19, și anume deschiderea teraselor și a plajelor de pe litoral.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat într-un interviu acordat Știrile Pro TV că ultimele informații privind numărul de îmbolnăviri din România arată că de la 1 iunie vom putea deschide terasele.

”În acest context, rămânem pe previziunile potrivit cărora la 1 iunie vom deschide terasele, ca și măsuri de relaxare, dar psătrând aceleași măsuri de precauție, de distanțare socială. Dacă lucrurile evaluează într-un mod favorabil, ne putem gândi după 15 iunie să deschidem și plajele.” - a spus ministrul.

Întrebat de Diana Enache ce înseamnă deschiderea teraselor, ministrul spus că se lucrează în prezent la elaborarea normelor de aplicare a acestor reguli: 

”Se lucrează la un protocol de măsuri, la moduri de desfășurare și funcționare a acestor terase, menținând aceeași precauții, ce constă în distanțare socială și tot ce înseamnă dezinfecție locală.”

Citește și
Vama Veche își primește primii turiști, dar terasele rămân închise
Vama Veche își primește primii turiști, dar terasele rămân închise
Clienții nu vor purta mască la terasă. Mese la 1,5 metri distanță

 

În zilele următoare, adică 2 sau 3 zile, autoritățile vor finaliza un ordin comun cu Ministerul Economiei în care vor fi prezentate, concret, aceste reguli, privind funcționarea teraselor.

Cert este că aceste norme vor ține cont de dimensiunile teraselor, precum și de amplasarea lor.

Diana Enache: O să trebuiască să port mască, deși e spațiu deschis?

Ministrul Nelu Tătaru: ”Nu, nu. E un spațiu deschis. Va fi 1 metru jumătate între clienții teraselor.”

15 iunie, deschiderea litoralului românesc

 

În cee ce privește deschiderea litoralului românesc de la 15 iunie, acesta este planul Guvernului în cazul în care numprul de îmbolnăviri cu Covid-19 se menține pe o pantă descendentă.

”Dacă păstrăm aceeași evoluție a pandemiei - valorile zilnice și cele săptămânale ne dau aceleași rezultate - ne gândim ca după 15 iunie să avem și deschiderea plajelor, având în vedere că 15 iunie este și data deschiderii sezonului estival.” - a declarat ministrul Sănătății pentru Știrile Pro TV.

Șezlongurile vor păstra distanțarea socială

 

În ceea ce privește spațiul în care turiștii vor folosi șezlongurile, acestea nu vor mai fi așa cum eram obișnuiți să vedem pe litoralul românesc: înghesuite una în alta, fără nicio distanță.

”Șezlongurile, da, vor păstra acea distanțare socială. Celelalte sunt amănunte pe care le vom discuta în săptămânile următoare. În apă, la fel. Intrăm normal, păstrând aceeași distanțare, dar măsurile rămân, de igienă, de precauție, având în vedere că sunt manevre, la fel ca și înotul, care sunt puternic aerosolizante” - a mai spus ministrul Nelu Tătaru

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult