Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europarlamentarii au făcut cunoștință cu cabinetul Dăncilă. Topul gafelor comise

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miniştrii din cabinetul Dăncilă i-au lăsat cu gura căscată pe europarlamentari, când şi-au prezentat priorităţile mandatelor pentru următoarele şase luni.

Stupefiaţi, parlamentarii străini au aflat de la ministrul Agriculturii, Petre Daea, că în România "cormoranii fac baie în piscine", deşi au vrut să ştie ce fac autorităţile noastre pentru Marea Neagră şi protejarea speciilor. Daea a vorbit mult pe lângă subiect, fără să răspundă întrebărilor. Şi nu a fost singurul care s-a prezentat astfel.

Ministrul Petre Daea a fost audiat în mai mute comisii ale Parlamentului European. A vorbit mult şi s-a aprins, gesticulând intens pe diverse subiecte.

Petre Daea: "Vă mulţumesc că mi-aţi dat seva de a mă alimenta în exerciţiul misiunii mele. Neonicotinoidele. O problemă care frământă multe ţări. Densitatea biologică pentru Tanymecus dilaticollis, pentru agliotis... e o specificitate anume.”

Un europarlamentar i-a făcut semn să se oprească în acest moment.

Citește și
Petre Daea
Petre Daea: „Cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți”

Între altele, aleşii europeni l-au întrebat despre strategii legate de pescuit şi de conservare a speciilor. Daea a început să povestească despre cormoranii care mănâncă prea mult pește.

Petre Daea: ”Am discutat cu comisarul. A văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți... nu se mai feresc de oameni. De pescari, nici atât."

Biologii spun că într-adevăr cormoranii s-au înmulţit, chiar dacă nu-i întâlnim chiar la piscină.

Ministrul Muncii a fost mai puţin pasional, dar a încurcat foile pe care îşi notase problemele dezbătute.

Iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a spus aleşilor europeni că ar vrea sancţionarea demnitarilor care îşi denigrează ţara.

Miniştrii români au fost invitaţi în această săptămână la Bruxelles pentru a prezenta priorităţile pentru următoarele şase luni, cât România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. O misiune mai dificilă au avut însă traducătorii din Parlamentul European.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult