Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa se va putea apăra singură în fața unei eventuale agresiuni a Rusiei în 10 ani. Depozitele de muniție sunt goale

Stocurile de muniție ale țărilor europene se vor reface în zece ani, astfel că doar atunci Europa va fi capabilă să se apere singură în fața unei agresiuni, spune șeful celei mai mari firme de apărare din Germania, Rheinmetall.

Armin Papperger, șeful Rheinmetall, a declarat că stocurile de muniție sunt în prezent "goale".

El a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite a cancelarului Olaf Scholz la o ceremonie de punere a fundației pentru o nouă fabrică de armament în Saxonia Inferioară, transmite BBC.

Ministrul apărării Boris Pistorius și premierul danez Mette Frederiksen au fost, de asemenea, prezenți.

Comentariile vin la o zi după ce declarațiile candidatului la președinția SUA, Donald Trump, au produs îngrijorare în țările europene.

Trump a declarat că a spus odată unui lider mondial că nu ar proteja membrii NATO care nu își plătesc cotizația și chiar ar "încuraja" agresorii să "facă ce naiba vor".

Citește și
donald trump
Trump respinge criticile cu privire la NATO: Statele membre să ajute Ucraina cât SUA. ”Altfel, va fi «America mai întâi»”

Rheinmetall a anunțat că va investi peste 300 de milioane de dolari în noua fabrică, care ar produce 200.000 de proiectile de artilerie anual. Armin Papperger a declarat că va fi nevoie de „mult timp" pentru a se pregăti împotriva unui "agresor care vrea să lupte împotriva NATO": „Suntem bine în trei, patru ani - dar pentru a fi cu adevărat pregătiți, avem nevoie de 10 ani", a spus el.

„Trebuie să producem 1,5 milioane de cartușe [de muniție] în Europa", a adăugat șeful Rheinmetallr. El a spus că o cantitate mare de muniție din Europa a fost trimisă în Ucraina, lăsând descoperite stocurile europene.

„Atâta timp cât avem război, trebuie să ajutăm Ucraina, dar mai târziu [vom avea] nevoie de cel puțin cinci ani și de 10 ani pentru a umple cu adevărat [stocurile de muniție]", a spus el.

Întrebată de BBC dacă nu crede că Europa trebuie să fie pregătită să acționeze singură în cazul în care SUA își retrag sprijinul, premierul danez Frederiksen a spus că Europa trebuie să fie pregătită „indiferent de situație". Ea a adăugat că „Rusia din ce în ce mai agresivă" este o dovadă că Europa trebuie să se pregătească.

"Trebuie să ne accelerăm și acesta este motivul pentru care mă aflu astăzi aici", a spus ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult