Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Enoriaşi pedepsiţi de episcop după referendum, în biserica reparată din banii lor

Mai mulţi credincioşi din judeţul Ialomiţa au primit o sancţiune neaşteptată de la episcop, când au venit la o slujbă de sfinţire.

Imaginile prezentate de TV Ialomiţa arată cum, pe 17 octombrie Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Vincenţiu Grifoni, a refuzat să le dea oamenilor binecuvântarea de a intra în altarul unei biserici abia sfințite. Ierarhul le-a spus sutelor de credincioşi veniţi la slujbă că este o perioadă de doliu pentru Biserică și din acest motiv nu poate să respecte tradiţia.

„Să vindecăm această rană. Această rană dureroasă a aşezământului, care e Sfânta Biserică, având în vedere această perioadă de doliu şi de suferinţă, de durere, astăzi nu se va intra în Sfântul Altar, ci îl vom lăuda pe Dumnezeu din faţa Catapetesmei. Fiind o perioadă de doliu, nu se intră în Sfântul Altar”, a spus episcopul Grifoni. Ulterior, enoriaşii au aflat că acesta se referea la invalidarea referendumului pentru redefinirea familiei.

Potrivit TV Ialomiţa, la slujbă au venit sute de oameni, mai ales că lucrările de refacere a picturii şi arhitecturii lăcașului de cult au fost plătite de credincioși.

 

Citește și
pelerinaj sfanta parascheva
Cozi uriaşe la moaşte, în Iaşi. "Sfânta Parascheva şi Sfânta Ecaterina s-au întâlnit"

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult