Modifica setarile cookie
Toate categoriile

După doi ani în care multe nunți au fost amânate din cauza restricțiilor, se anunță un sezon plin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei din industrie speră ca din luna mai vor putea să organizeze evenimente, așa cum a declarat și ministrul Sănătății.

Tinerii care au în plan să se căsătorească au început deja pregătirile, chiar dacă încă nu se știe oficial în ce condiții vor putea să facă petrecerile. Pentru ca riscurile să fie cât mai mici, cei mai mulți caută spații generoase, în aer liber. Aproape zece mii de viitori miri și mirese au stat la coadă în acest weekend că să intre la un târg de nunți organizat în Capitală.

Miri: „Să terminăm cu restricţiile, să revenim la normal. Am amânat deja un an şi acum aşteptăm anul ăsta să facem.”

Primul pas a fost alegerea locului pentru petrecere. Dacă se poate, în natură.

Dora Pătrașcu, organizatorul târgului: „Să ştiţi că începuse înainte de pandemie şi ne bucură că pandemia a potenţat această tendinţă. Avem deja din ce în ce mai multe locaţii, practic majoritatea locaţiilor au şi spaţii exterioare generoase.”

Citește și
Mascați
Două nunți și un botez, oprite de polițiști și de mascați într-o localitate din Maramureș

Diana Matei, reprezentanta unui spațiu pentru evenimente: „Este şi un lucru intim, este un cadrul ideal pe care îl caută foarte multă lume, să fie o locaţie în pădure, să aibă deschidere la lac, un spaţiu deschis, se poate păstra distanţa socială.”

Tinerii au căutat apoi rochii, costume, trupe muzica și fotografi. La modă sunt și dispozitivele cu care invitații pot face fotografii pe loc, gif-uri și pot chiar mesaje video pentru miri. De altfel, tehnologia și-a făcut loc și în această industrie. Jobul de organizator de nunți poate fi înlocuit, de exemplu, de o aplicație. Mirii pot ține astfel bugetul sau pot trimite invitații digitale, iar invitații, la rândul lor, pot să își exprime din timp preferințele. Flavian Popescu, realizatorul aplicației: „Ce meniu doresc, dacă vor veni însoţiţi de copii, dacă au nevoie de cazare, şi toate aceste informaţii îi va ajuta pe miri să îşi organizeze mult mai bine evenimentul.”

Anul acesta vor fi mai multe nunți decât într-un an obișnuit, spun cei din industrie.

Răul Balea: „S-au suprapus sezoanele, anul 2021 a pornit de la 1 iunie, n-au putut să îşi facă în mai, au amânat pentru toamnă, în toamnă iar nu s-au ţinut. Şi acum s-au suprapus cu două sezoane. Deci, anul ăsta eu estimez că vor fi de cel puţin de două ori mai multe nunţi.”

Și autoritățile sunt optimiste.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Cred că în luna martie, când vom avea elemente mult mai concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună un program încât, e o opinie personală acum, luaţi-o ca atare, dar cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua, probabil cu anumite limitări.” Miri: „Mi se pare potrivit să comunice în avans, ca oamenii să ştie ce au de făcut, măcar trei luni de zile.”

Pe de altă parte, unii tinerii consideră că este prea din scurt și își pun speranțele în anul viitor.

Miri: „Sper ca valul pandemic să se oprească și anul 2023 să fie mai uşor de organizat evenimente şi să fie toată lumea în siguranţă. Ne dorim şi ca oamenii care participă să se simtă în siguranţă.” Până la începerea sezonului, în București, târguri de nunți vor mai fi în februarie și în martie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult