Modifica setarile cookie
Toate categoriile

După caniculă a venit potopul. Copaci rupţi de furtuni, proiectile înfipte în parbrize

Your browser doesn't support HTML5 video.

În sud-vestul ţării 4 oameni au fost răniţi, iar pagubele sunt însemnate. Vântul a biciuit cu 120 de km pe oră şi a frânt totul în cale.

În Mehedinţi, unde a fost cod roşu, a distrus acoperişurile şi a rupt copacii.

În Mehedinţi vântul a fost ca turbat. A avut la rafală 120 de kilometri pe oră. În aceste condiţii, vijelia a spulberat acoperişurile mai multor blocuri şi case şi a frânt copacii. Patru oameni, surprinşi în maşini peste care au căzut panouri publicitare, au ajuns la spital.

Cod roşu de fenomene meteo periculoase

În zonă a fost cod roşu de fenomene meteo periculoase, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă i-a anunţat pe oameni prin sistemul RO-ALERT să se adăpostească.

Furtuna a transformat bucăţile de acoperiş şi crengile rupte în proiectile care s-au înfipt în geamurile autoturismelor, au rupt instalaţiile de aer condiţionat de pe blocuri şi au spart ferestrele.

Citește și
După ploi, România va fi lovită şi de un val de căldură sahariană. Avertismentul experţilor
După ploi, România va fi lovită şi de un val de căldură sahariană. Avertismentul experţilor

În ultimele 24 de ore, meteorologii au emis 4 avertizări cod roşu şi 9 cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase. Oamenii din 26 de localităţi au avut de suferit.

În Arad, ploaia a încurcat circulaţia.

Futuni deosebit de puternice au fost inclusiv în Gorj şi Olt. Vântul a pus la pământ mai mulţi arbori şi stâlpi de iluminat. Iar la Craiova acoperişul unei halei a fost luat de vijelie.

A plouat zdravăn şi în Bucureşti, iar meteorologii spun că este posibil să avem parte de episoade de vreme severă în continuare.

Până la ora 20, în 7 judeţe din centrul ţării sunt aşteptate ploi torenţiale, însoţite de vânt şi de grindină. Aproape 5.000 de militari de la lSU sunt gata să intervină în caz de dezastru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult