Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dragnea: România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim

Your browser doesn't support HTML5 video.

România ar trebui să ia exemplul Statelor Unite și să-și mute în Ierusalim ambasada din Israel, crede liderul PSD, Liviu Dragnea.

Când jurnaliștii i-au cerut detalii, președintele Camerei Deputaților a oferit motivații pragmatice.

”Eu vă spun care este punctul meu de vedere. Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim. Ar trebui să ne gândim foarte serios. Sunt şi chestiuni practice. Toate instituţiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim şi ambasadorii şi personalul ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred că ar trebui să ne gândim serios ca ambasada României în Israel să fie mutată la Ierusalim”, a declarat Liviu Dragnea

Declarația lui Dragnea vine la câteva ore după ce Națiunile Unite au votat covărșitor împotriva deciziei lui Donald Trump de a muta ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Iar România s-a abținut de la vot.

Cu doar câteva ore înainte, la sediul ONU de la New York, Adunarea generală a Națiunilor Unite adoptase o rezoluţie care cerea Statelor Unite să retragă declaraţia prin care preşedintele Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Citește și
Parlament
Regulamentul Camerei Deputaţilor, modificat de Florin Iordache. Opoziţia a acuzat instaurarea cenzurii în Parlament

Din cele 193 de state memebre ONU, 128 au aprobat rezoluția, inițiată de Yemen și Turcia, şi 9 s-au împotrivit. Printre cei care au votat "pentru" se numără patru ţări cu drept de VETO din Consiliul de Securitate - China, Franţa, Rusia şi Marea Britanie.

"Nici o rezoluţie a Adunării Generale nu ne va alunga din Ierusalim", a ripostat Danny Danon, ambasadorul Israelului la ONU Nikki Haley, ambasador SUA la ONU

Statele Unite îşi vor aminti această zi în care au fost arătate cu degetul în faţa Adunării Generale a ONU pentru simplul fapt că şi-au exercitat dreptul de stat suveran. Ne vom aminti când ni se va cere încă o dată să avem cea mai mare contribuţie financiară la Naţiunile Unite.

România s-a numărat printre cele 35 de țări care s-au abținut, alături de Australia, Canada, Mexic, Aregentina ori Cehia. 21 de state nu au participat la vot.

Zilele trecute, administrația americană a dat de înțeles că ar putea tăia ajutoarele financiare pentru ţările care votează în favoarea rezoluţiei ONU.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult