Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vaccinările împotriva Covid-19, programate din 28 ianuarie, se vor reprograma în februarie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că persoanele programate pentru vaccinul împotriva Covid-19 începând cu 28 ianuarie vor fi reprogramate.

Motivul? România are un deficit de 117.000 de doze de vacin, pentru că a primit cu 51,3 % mai puțin doze decât trebuiau sa fie alocate.

”Soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu boli cronice, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu vârstă peste 65 de ani și respectiv a persoanelor din centrele medico-sociale din centrele de dializă, persoanele nedeplasabile de la domiciliu va fi următoarea: începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1. Ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie.

Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie - 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.” - a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a mai precizat că reprogramarea se va face automat, persoanele în cauză urmând să primească un anunţ în acest sens pe sms sau e-mail cu 48 de ore înainte de ziua programării inițiale.

Citește și
vaccin
Românii care așteaptă rapelul vaccinului anti-Covid în următoarele 3 săptămâni au imunizarea finală asigurată

"Se face automat. Practic, în cursul zilei de astăzi, persoanele respective, cele 35.000 de persoane, vor primi atât pe e-mail, cât şi pe SMS faptul că au fost reprogramate începând cu data de 8 februarie şi vor avea şi în platformă aceste modificări. Practic, te poţi uita în platformă şi îţi vei vedea datele atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel. Persoanele respective vor fi reprogramate în aceleaşi centre de vaccinare; practic, vorbim de o decalare pentru 10 zile ", a explicat Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

El a precizat, referindu-se la cele 35.000 de persoane, că acestea sunt "strict persoane care deservesc activităţi în afara sectorului medical, în afara sectorului social. Sunt persoane care nu au vârstă peste 65 de ani şi sunt persoane care nu au boli cronice".

"Era un număr mai mare de persoane care erau programate prin această modalitate, prin angajatori, erau peste 71.000 de persoane, însă am extras doar persoanele care nu sunt cu risc, pentru că şi persoanele care deservesc activităţi esenţiale, o parte dintre ele, au boli cronice, o parte au vârsta peste 65 cinci de ani. Deci, se reprogramează doar persoanele cu vârsta sub 65 de ani, care nu sunt în evidenţă cu boli cronice şi care deservesc activităţi esenţiale. (...) Din platforma de programare, ne-am uitat la persoanele care sunt înscrise prin angajator, am exclus persoanele care au peste 65 de ani şi persoanele cu boli cronice. Acesta este numărul respectivelor persoane. Am exclus persoanele care lucrează în sistemul medical şi social", a mai declarat Gheorghiţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult