Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două mari firme americane anunță că se retrag din Rusia

Încă două companii americane și-au redus operațiunile în Rusia, relatează BBC.

Gigantul de servicii IT IBM va înceta să-și vândă tehnologia în Rusia și nu va face afaceri cu organizațiile militare ruse, potrivit unei declarații a CEO-ului său, Arvind Krishna.

Krishna a mai spus că marea companie va egala donațiile angajaților către Crucea Roșie Internațională pentru a sprijini eforturile de ajutorare din Ucraina.

Multinaționala de bunuri de larg consum, Procter & Gamble, a anunțat luni că va pune capăt tuturor noilor investiții de capital în Rusia, precum și toate activitățile media, de publicitate și de promovare.

CEO-ul Jon Moeller s-a angajat să „reduce în mod semnificativ portofoliul nostru de produse” în Rusia, pentru a se concentra pe articolele de bază de sănătate, igienă și îngrijire personală necesare rușilor.

Citește și
zelenski, putin
Război în Ucraina, ziua 12. Kievul doreşte convorbiri directe între Zelenski şi Putin

Potrivit analizei Școlii de Management din Yale, aproximativ 230 de companii occidentale s-au retras din Rusia. De asemenea, a enumerat o serie de companii cu „expunere semnificativă” în Rusia care continuă să opereze în țară, inclusiv Coca-Cola, McDonald's, Pepsi și Starbucks.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult