Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două dosare penale au fost deschise în cazul dublei tragedii aviatice petrecute în județul Constanța

Your browser doesn't support HTML5 video.

Două dosare penale au fost deschise în cazul dublei tragedii aviatice petrecute în județul Constanța, miercuri. Rămășițe din cele două aeronave au fost culese vineri de anchetatori și urmează să fie analizate.

În cazul elicopterului este luată în calcul depunerea de gheață pe palele aparatului de zbor.

Spre seară, sute de oameni s-au adunat la Muzeul Național de Marină, unde trupurile a șase dintre cei opt militari care au pierit au fost depuse. Iar sâmbătă vor avea loc ceremoniile de înmormântare.

Într-o liniște dureroasă, trupurile militarilor au fost duse la Muzeul de Marină din Constanța de un convoi de autospeciale militare. Zeci de colegi au întâmpinat cortegiul cu flori și coroane. Tot ei au coborât sicriele învelite în tricolor și le-au purtat pe umeri înăuntru. Cu ochii în lacrimi, unii dintre ei au luat poziție de drepți și au salutat. Familii, prieteni și necunoscuți au ajuns la muzeul transformat în capelă mortuară.

Parchetul militar a deschis două dosare penale în cazul aeronavelor care s-au prăbușit. Cauzele producerii dublei tragedii par a fi diferite, susține ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Prima ipoteză în cazul elicopterului este depunerea de gheață pe pale.

Citește și
mig prabusit
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Filmul dublei tragedii aviatice din Constanța. Scenariile luate în considerare de investigatori

În cazul avionului de vanatoare MiG 21 Lancer este luată în calcul o defecțiune tehnică.

Cei opt militari care și-au pierdut viața au fost înaintați în grad post mortem de președintele Klaus Iohannis. Șase dintre ei vor fi înmormântați la Constanța. Ceilalți doi, în București și județul Argeș.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult