Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două cluburi din Oradea și 20 de elevi voluntari au adunat gunoaiele de pe malurile Crișului Repede

Your browser doesn't support HTML5 video.

Malurile Crișului Repede vor fi mai curate, cel puţin pentru o vreme.

Mai mulţi membri a două cluburi din Oradea, ajutaţi de peste 20 de elevi voluntari, şi-au pus mănuşi în mâini şi au adunat gunoaiele de pe marginile apei.

Şi au avut mult de lucru, semn că incă mulţi dintre noi nu ştiu să aibă grijă de darurile naturii.

Mucuri de ţigări, coji de seminţe, dar şi pet-uri, sticle sau doze de aluminiu. Asta au găsit voluntarii care au făcut curăţenie pe malurile Crișului Repede în zona centrală a oraşului. La acţiune a participat şi un grup de elevi.

Filip, elev: „Vreau să strâng gunoaiele pe care nişte oameni răi le-au aruncat”.

Citește și
Oradea
Ilie Bolojan va candida, după 12 ani ca primar al municipiului Oradea, la preşedinţia CJ

Reporter: „Îți place?” Maria, elevă: „Da.” Reporter: „Ţi se pare greu?” Maria: „Nu.” Reporter: „Tu ce părere ai de cei care arunca gunoaiele?” Maria: „Că nu este civilizat şi că e urât din partea lor”.

Primul dintre cluburi, cel al doamnelor, a avut sarcina să cureţe malul drept al apei.

Olimpia Mintaș, preşedintă Lions Club 22: „Dorim să venim în sprijinul naturii, să o ocrotim, să ne implicăm în viaţa societăţii şi să asigurăm un mediu curat pentru locuitorii oraşului. Ne place Crișul Repede şi vrem să ne definească”.

Pe partea stângă a Crișului, câţiva membri ai celuilalt club orădean adunau de zor pungi de plastic, cârpe şi tot felul de alte gunoaie. În mai puţin de o oră aveau deja umpluţi mai mulţi saci.

Cristian Miheș, preşedinte Lions Oradea: „Sunt, sunt multe gunoaie pe Criș şi avem ce, avem treabă de făcut, aicea foarte multă. Noi am început, astăzi, acţiunea noastră de igienizare a malurilor Crișului, vom continua şi în viitor, pentru că văd că este nevoie de acest lucru”.

Membrii celor două cluburi spun că vor continua acţiunile de igienizare şi în alte zone ale oraşului, străbătute de Crișul Repede.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult