Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dosar penal pentru un secretar de stat. Ce explicaţie are pentru numerele expirate

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Alin Ignat, originar din judeţul Alba, a fost prins sâmbătă de poliţişti, pe raza municipiului Blaj, la volanul unui autoturism cu plăcuţe de înmatriculare provizorii expirate.

UPDATE. Într-o postare pe Facebook, secretarul de stat a oferit o explicaţie:

Azi, 1.02.2020, în cursul dimineții, am avut programare pentru service la o reprezentanță auto de prestigiu din Alba Iulia. Am predat mașina programată, primind în schimb, din partea firmei respective, un autoturism pe care să îl folosesc până la finalizarea service-ului la mașina predată. Pentru acest autoturism înlocuitor am încheiat un proces verbal de predare-primire.

La scurt timp, circulând spre municipiul Blaj, am fost oprit de un echipaj de poliție care mi-a solicitat documentele mașinii. La prezentarea acestora, agenții au constatat că autorizația de circulație provizorie a autoturismului era expirată de mai bine de o săptămână. Nu am avut nicio clipă cunoștință de acest fapt, am preluat mașina de bună-credință, mai ales că reprezentanța auto respectivă este, repet, una de prestigiu în Alba Iulia. Agenții nu mi-au comunicat să am vreo calitate în cadrul cercetării pe care o desfășoară, contrar unor informații apărute ulterior în spațiul public.

Ceea ce pot să-mi reproșez este că nu am verificat situația autoturismului respectiv, care se prezuma a fi în toți parametrii legali pentru a fi folosit. Cred că în mod similar ar prezuma oricare alt client aflat în situația mea. Dar, se pare că în Romania de astăzi buna-credință nu e suficientă, suntem condamnați să fim circumspecți și lipsiți de încredere la tot pasul. În perioada următoare, voi acționa în instanță societatea comercială care m-a pus în această situație.

Citește și
bani
Dosar penal pentru un poștaș din Vrancea. Ce făcea cu pensiile și alocațiile

 

Acestuia i s-a întocmit dosar penal, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse din Poliţie, Ignat a fost depistat în jurul orei 11,30, în municipiul Blaj. Plăcuţele de înmatriculare provizorii ale autoturismului erau expirate din data de 22 ianuarie.

IPJ Alba a precizat că pe numele unui bărbat de 32 de ani poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Alin Ignat, vicepreşedinte al filialei PNL Alba Iulia, a fost numit în urmă cu câteva săptămâni secretar de stat în Ministerul Muncii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult