Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dosar penal pentru 10 persoane din județul Alba după ce au provocat incendii de vegetație

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zece persoane din județul Alba s-au ales cu dosar penal pentru distrugere după ce au provocat incendii de vegetație extinse pe mai multe hectare. Iar un alt sătean a fost prins în flagrant.

Preventiv, autoritățile din Bistrița-Năsăud au început o campanie prin care angajații de la salubritate merg din poartă în poartă și ridică deșeurile vegetale din gospodării.

În tot județul Alba, în ultimele zile au fost pârjolite peste 140 de hectare de vegetație uscată și arbuști. Cei care aprind focul pot fi amendați doar dacă sunt prinși în flagrant. Polițiștii au reușit să depisteze la timp mai mulți localnici care își incendiau terenurile.

„Au fost identificate două persoane care sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă prin incendiere. Într-o altă situație polițiștii au identificat în flagrant o persoană care a dat foc vegetației uscate de pe propriul teren agricol”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Între timp, autoritățile din Bistrița Năsăud încearcă să convingă localnicii să nu mai aprindă miriștea. În mai multe sate a început o campanie de colectare gratuită a resturilor vegetale.

Citește și
Incendiu puternic la o casă din București. Focul s-a extins și la două locuințe învecinate
Incendiu puternic la o casă din București. Focul s-a extins la două locuințe învecinate

Autorități: Noi ne bucurăm foarte mult că ați scos aceste deșeuri la poartă și nu le mai aprindeți.

Localnic: Nu le aprind că mi-e teamă, că sunt probleme și e foarte multă frunză uscată pe jos și nu vreau să am probleme. S-au aprins case și au murit oameni, s-au incendiat păduri...

Unii recunosc că incediaza terenurile, fără să se gândească la consecințe.

„Îi îndemnăm pe toți cetățenii din județul Bistrița Năsăud să nu mai aprindă deșeurile vegetale, să nu mai incendieze, am avut atâtea necazuri în ultimul timp, s-au aprins suprafețe de pădure, s-au aprins case, am avut oameni care au murit”, a declarat directorul ADI Deșeuri Bistrița Năsăud.

Campania de colectare a resturilor vegetale va dura două săptămâni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult