Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi vameși maghiari, arestați după ce au cerut unui șofer de TIR să plătească 1.500 de euro ca să poată ajunge în România

Parchetul Regional de Investigații Debrețin cercetează doi polițiști de frontieră, care au fost arestați pentru luare de mită, scrie publicația maghiară Nepszava.

Cei doi vameși i-au cerut unui șofer de TIR 1.500 de euro pentru a-l lăsa să treacă granița în România. Ei au fost arestați la scurt timp după eveniment.

Polițiștii de frontieră efectuau servicii de gestionare a pașapoartelor la punctul de trecere a frontierei Ártánd în octombrie 2022, când într-o seară, la ora 23:00, un camion german a solicitat ieșirea din Ungaria spre România.

Șoferul i-a predat documentele polițistului de frontieră, care, după ce a tras autovehiculul deoparte, a spus că a observat atât de multe deficiențe în actele vehiculului încât va trebui să plătească o amendă de aproape 4.000 de euro, iar apoi i-a sugerat că „s-ar putea rezolva cu 1.500 de euro”.

Citește și
Un tânăr din Botoșani, imobilizat de polițiști după un control în trafic. De ce fugise
Un tânăr din Botoșani, imobilizat de polițiști după un control în trafic. De ce fugise

Șoferii din echipaj care au solicitat trecerea au contestat neregulile aduse în discuție de polițiști și nu au vrut să plătească. Ei au spus că au doar doar 500 de euro.

Cu toate acestea, unul dintre suspecți i-a informat că, dacă nu plătesc, nu pot ajunge în România. Atunci șoferii au sunat la poliție.

După două ore de așteptare, la sugestia polițiștilor, șoferii le-au dat 300 de euro și 70.000 de forinți și, cu toate acestea, au mai fost amendați cu 200 de lei. După ce au primit banii, camionul a putut să treacă granița.

În acel moment au apărut mascații, iar cei doi vameși au fost reținuți și, în urma audierii, au fost arestați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult