Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi tineri cu retard mintal, sclavi la o familie din Argeș. Locuiau în mașină și făceau zilnic câteva sute de lei din cerșit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi tineri cu retard mintal ieșiți la majorat din centre de ocrotire au ajuns pe mâna unor indivizi din Argeș, care i-au exploatat amarnic.  

Băieții erau amenințați, bătuți, puși să muncească și duși la cerșit, în folosul unei familii formată din părinți și trei fii, dintre care unul major.

Miercuri, în gospodăria suspecților au avut loc percheziții. Polițiștii de la crimă organizată au găsit acolo un tânăr de 20 de ani cu handicap, pe care familia îl găzduia în condiții mizere și umilitoare, într-o mașină. Era folosit ca sclav în gospodărie.

Un altul, de 25 de ani, a fost dus la cerșit timp de câțiva ani, în mai multe orașe din țară. Primea 400 de lei într-o zi obișnuită, dar suma se dubla sau chiar tripla de sărbători sau în timpul unor festivaluri.

Stăpânii îl supravegheau permanent și îi luau toți banii. De altfel, în casa lor, la percheziții, au fost găsiți 22.000 de lei și 650 de euro, obținuți cel mai probabil din cerșit.

Citește și
Spania: Timp de 15 ani, doi români au trimis la cerșit tineri cu handicap. Averea uriașă pe care au strâns-o
Spania: Timp de 15 ani, doi români au trimis la cerșit tineri cu handicap. Averea uriașă pe care au strâns-o

Polițiștii i-au reținut pe cei trei suspecți majori și cer arestarea lor preventivă. Victimele au fost duse într-un centru de protecție. Anchetatorii au informații că familia a mai exploatat o persoană, dar deocamdată ea nu este de găsit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult