Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi ani de la moartea Reginei Ana. Principesa Margareta a mers la o slujbă de pomenire, la Săvârșin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se împlinesc doi ani de când Regina Ana a României a încetat din viață, iar la biserica ortodoxă din Săvârșin, loc atât de iubit de familia regală, a fost oficiată sâmbătă o slujbă de pomenire.

Alături de Custodele Coroanei Regale, Margareta, au fost Principele Radu și mai mulți localnici care au îndrăgit-o pe regină. Custodele Coroanei Române, Margareta, şi principele Radu au ajuns la Biserica Ortodoxă din Săvârșin în jurul amiezii.

Slujba de pomenire a Reginei Ana, care a închis ochii pentru totdeauna în urmă cu doi ani, a fost oficiată de arhiepiscopul Aradului.

Localnic: „Ca cetăţeni ai Săvârșinului, am avut datoria de a veni la acest parastas. A dat dovadă de când am cunoscut-o şi până a decedat de un bun român."

Regina Ana obişnuia să meargă la Săvârşin mai ales de Paşte şi de Crăciun, împreună cu Regele Mihai.

Citește și
Regele Mihai la Mănăstirea Curtea de Arges
Rămas bun, Majestate! Regele Mihai a fost înmormântat alături de soția sa, Regina Ana, în Necropola Regală

Localnic: „Noi am avut bucuria să o cunoaştem personal, să o felicităm de sărbători și acum suntem aici în semn de respect petru ce ce a fost regina Ana, o persoană deosebită, simplă, modestă."

Călin Mădăluță, preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Săvârșin: „Era un om deosebit, o mamă extraordinară şi o soţie iubitoare de familie şi de soţ şi de ţară pe care a primit-o."

Duminică dimineaţă, Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu vor participa la Sfânta Liturghie şi la rugăciunea pentru Regina Ana oficiate la Biserica romano-catolică din Făget, judeţul Timiş.

Regina Ana s-a stins din viaţa pe 1 august 2016 în Elveţia şi îşi doarme somnul de veci la Curtea de Argeş.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult