Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DNA al Bisericii pentru preoții care iau șpagă. Pentru cununie, botez sau înmormântare trebuie tăiată chitanță

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cazul Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Preasfințitul Teodosie, a dus la discutarea unor măsuri speciale anticorpuție în Biserica Ortodoxă.  

Astfel, Cancelaria Sfântului Sinod propune să fie înființate corpuri canonice de control, din care să facă parte inclusiv juriști și economiști, astfel încât toate tranzacțiile care se fac în biserici și mănăstiri să fie controlate mai atent.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române propune ca în regulamentul disciplinar să fie incluse atât luarea și darea de mită, cât și traficul de influență, iar preoții găsiți vinovați, să fie sancționați.

Până acum regulamentul avea în vizor în special donațiile și sponsorizările care, potrivit documentului, „se acceptă numai dacă sunt de un real folos unităților bisericești" și în niciun caz nu sunt cerute de preoți.

Toți banii primiți pe această cale, indiferent de cât de mică este suma, trebuie înregistrați. Pentru orice sumă oferită preotului la botez, cununie sau înmormântare, de pildă, credincioșii trebuie să primească chitanțe oficiale.

Citește și
Duran Duran
Andy Taylor, fost membru al formației Duran Duran, este bolnav de cancer în stadiul 4. Scrisoarea citită de Simon Le Bon

Cei gășiți vinovați pot ajunge să fie destituiți din funcție, dar nu scapă nici de legile statului. Detaliile vor fi stabilite în următoarea ședință a Sinodului planificată pe 29 februarie.

Înființarea acestui Corp de Control a pornit de la cazul arhiepiscopului Tomisului, Înalt Preasfințitul Teodosie, inculpat recent de DNA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult