Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce s-a întâmplat cu puiul de urs chinuit de câţiva săteni din judeţul Braşov. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini revoltătoare cu un pui de urs capturat de oameni au stârnit indignare pe internet. Despărţit de mama lui, ursuleţul a ajuns în mâinile unor săteni din localitatea Augustin, juderul Braşov, şi a fost chinuit în fel şi chip.

Bietul animal nu poate decât să se zbată şi nimeni nu ştie exact ce soarta a avut până la urmă. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru braconaj.

Imaginile au fost filmate pe un deal lângă satului Augustin din judeţul Braşov. Localnicii spun o ursoaică şi cei doi pui ai ei şi-au făcut apariţia pe pajiştea unde mai mulţi copii culegeau căpşuni.

Localnicii s-au mobilizat şi, spun ei, au alungat sălbăticiunea. Dar unul dintre pui a rămas în urmă şi aşa a ajuns să fie chinuit de săteni.. Imaginile au stârnit revoltă pe internet. Poliţiştii au varianta lor: "Persoanele care apar în materialul video au făcut câteva fotografii, filmuleţe cu acesta, iar ulterior i-ar fi dat drumul în libertate".

Din dialogurile surprinse în filmările martorilor nu reiese deloc ca ursuleţul ar fi fost lăsat în libertate.

Citește și
florida, urs
Fiara care dă târcoale unui orășel din Florida: "E uimitor cât de repede se mișcă"

CRISTINA LAPIS, Asociaţia Milioane de prieteni Brașov: "Un urs aşa mic nu are nicio şansă în pădure fără mama lui, iar mama mi-e greu să cred că era pe aproape şi l-a lăsat aşa, să se joace unii cu ei"'.

Reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor spun că în ultima vreme, puii de urs sunt tot mai des victime nevinovate ale unei situaţii tot mai alarmante.

Veterinarii primesc adesea ursuleţi accidentaţi pe şosele sau căi ferate, răniţi în capcanele braconierilor sau despărţiţi de mamele lor din cauza drujbelor cu care se defrişează pădurile! Pe de altă parte, localnicii din Augustin sunt revoltaţi c[ autorităţile nu iau măsuri de îndepărtare a urşilor care se apropie tot mai mult de gospodăriile lor.

Incidentul de la Augustin face obiectul unui dosar penal. Poliţiştii au fost sesizaţi şi au făcut o verificare, anunţând că animalul a fost eliberat în natură, fără a suferi vătămări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult