Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Directorul APIA Cluj, căzut în lacul Beliş, încă nu a fost găsit. Mărturia unui localnic

Your browser doesn't support HTML5 video.

La trei zile de la dispariţia directorului de la APIA Cluj, Adrian Zaharia, autorităţile au revenit pe lacul Beliş. Pompierii vor scana cu aparate speciale adâncurile.

Nu se mai ştie nimic despre acest bărbat de sâmbătă seară, când barca în care se află a plutit în derivă mai mult de două ore.

Dacă duminică scafandrii veniţi de la Arad au căutat mai multe ore în zona unde se presupune că a căzut directorul de la APIA, luni pompierii vor ieşi în larg. Ajutaţi de o barcă ce scanează adâncurile lacului, aceştia vor încerca să găsească obiecte străine care să ducă la identificarea bărbatului.

În unele zone, adâncimea lacului depăşeşte 90 de metri, iar căutările sunt extrem de dificile. O altă echipă de scafandri care sunt specializaţi în coborâri sub 40 de metri este aşteptată să vină la Beliş.

Adrian Zaharia a fost director APIA din anul 2013, iar sâmbătă seară a ieşit cu barca personală singur pe lac. 

Citește și
barca cluj
Directorul APIA Cluj a dispărut în timp ce se plimba cu barca. Sticle de alcool, găsite la bord

Un martor le-a spus anchetatorilor că Zaharia a făcut o manevră bruscă şi s-a dezechilibrat, în timp ce încerca să evite o altă ambarcaţiune.

Adrian Zaharia are o casă de vacanţă pe malul Lacului Beliș, din judeţul Cluj. Cunoscuţii spun că îi place mult să se plimbe cu barca, aşa că sâmbătă seară a ieşit pe apă cu trei prieteni. După câteva ore, şi-a lăsat amicii la cabana, iar el a pornit singur pe lac.

Directorul APIA Cluj a fost dat dispărut şi mai multe echipaje s-au mobilizat încă de sâmbătă seară să îl caute. În barcă, autorităţile au găsit haine, o vestă de salvare, o pereche de ochelari, telefonul dispărutului şi sticle de bere. Un martor le-a mărturisit poliţiştilor că la un moment dat l-a văzut pe bărbat cum a efectuat o manevră bruscă pentru a ocoli impactul cu o altă ambarcaţiune. Atunci se pare că s-a dezechilibrat şi a căzut în apă.

Andrei Biriș, purtător de cuvânt ISU Cluj: “Am intervenit cu autospeciale, am început căutările, dar la lăsarea întunericului au fost sistate. Am reluat căutările de dimineaţă, misiunea este dificilă, pentru că apa are o adâncime destul de mare şi am făcut demersurile pentru a veni la faţa locului echipaje speciale care să facă scufundări sub 40 de metri adâncime.”

Misiunea este una dificilă, pentru că apa are o adâncime de până la 90 de metri.

Gheorghe Frățilă, director Salvamont Cluj: “Sunt două probleme. Prima, că nu avem o locaţie exactă de unde a căzut bărbatul. A doua problemă este adâncimea, că tot ce înseamnă peste 40 de metri necesită un alt tip de scufundare. Apă în adânc are cam 6 grade.”

Adrian Zaharia este directorul APIA Cluj din ianuarie 2013. Este necăsătorit şi are un băieţel de aproape 3 ani, care locuieşte cu mama lui.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult