Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DIICOT: „Mama Luizei Melencu a refuzat să ofere probe biologice”. Decizia procurorilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Procurorii DIICOT au anunțat marți că vor preleva probe biologice de la mama Luizei Melencu, pentru efectuarea unei noi expertize judiciare genetice.

DIICOT a obținut în acest sens o autorizare de la un judecător de la Tribunalul Bucureşti, după ce mama fetei a refuzat, la sfatul avocatului, prelevarea de probe biologice. DIICOT precizează că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identităţii victimei.

Precizările DIICOT:

”La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile Melencu Monica Georgeta în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

S-a solicitat consimțământul părții civile Melencu Monica Georgeta, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe.

Citește și
Dorin Dumitran
Profiler-ul ce îl va studia pe Dincă: "Dacă nu pot abuza în familie, pedofilii ies pe stradă"

În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă Melencu Monica Georgeta, mama victimei majore.

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019.

Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult