Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce nu avea cătușe deținutul din Rahova în momentul în care a evadat. Explicațiile unui șef din Ministerul de Interne

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a dat detalii, miercuri, despre cazul deținutului evadat care a fost prins la Oradea în dimineața zilei de 10 aprilie.

Este vorba despre Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, clasificat în regim de maximă siguranță.

El a fost capturat de către un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, după ce un cetățean din Bihor a raportat la poliție că l-a văzut pe stradă.

Jurnalist: Există suspiciunea că bărbatul ar fi avut parte de ajutorul voluntar al vreunei persoane în drumul lui de la București și până la Oradea?

Chestor Bogdan Despescu: ”Nu avem informația aceasta până în acest moment. Vom stabili dacă vreo persoană care l-a transportat ... cu siguranță a fost transportat de cineva, pentru că nu putea să ajungă pe jos această distanță de parcurs în mai puțin de 14 ore. Cu siguranță vom stabili. Din datele noastre nu a rezultat un sprijin. Mai mult decât atât, cetățeanul din Bihor, cetățeanul care a sunat la 112 la IPJ Bihor, l-a recunoscut și îi mulțumim încă o dată pentru spiritul civic de care a dat dovadă.”

Citește și
evadat
Filmul evadării deținutului Meszaros Zsombor. Criminalul a fost prins după mai bine de 15 ore

Jurnalist: Ce plănuia să facă bărbatul? Din ceea ce știți, dacă nu era prins, care era planul lui?

Chestor Bogdan Despescu: ”Nu avem acum un rezultat vizavi de intenție, vizavi de dorința acestuia, cu siguranță vedem cu toții că s-a îndreptat spre zona de domiciliu, respectiv în vestul țării.”

Trebuia să fie încătușat deținutul în momentul în care era transportat?

Jurnalist: O singură întrebare aș mai avea eu, în legătură cu acel caz al fugarului prins în Oradea. Trebuia să fie încătușat în momentul în care era transportat către acea unitate medicală?

Chestor Bogdan Despescu: ”Nu aș intra eu în procedura de la ANP, pentru că nu am date vizavi de situația în care se afla. Era bolnav, nu era bolnav ... Nu aș vrea să transmit o informație care pe care nu o dețin.”

Jurnalist: Dar este posibil să nu se impună încătușarea, din ceea ce știu dumneavoastră?

Chestor Bogdan Despescu: ”Pot fi cazuri când o persoană condusă la un anumit loc, la o anumită locație, nu este încătușată din diferite motive, unele dintre motive fiind cele medicale.”

Individul, care a evadat marți, în jurul orei 15:00, a fost capturat, miercuri, în Oradea, județul Bihor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult