Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce au scăpat zeci de medici de la un spital din București de condamnare, după ce au luat mită ca să pună silicoane

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chirurgii esteticieni acuzați acum 10 ani că ar fi transformat Spitalul pentru Arsuri din Capitală într-o afacere personală și au făcut implanturi de silicon de mii de euro scapă de condamnare.

La fel și zecile de paciente care i-ar fi mituit. Tribunalul București a fost nevoit să înceteze procesul pentru că dupa 10 ani, acuzațiile s-au prescris. Celor în cauză le vor fi însă confiscate șpăgile primite, aproape 250 de mii de euro, și vor trebui să plătească intervențiile chirurgicale.

Zeci de medici de la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Capitală au fost acuzați în 2014 de luare de mită, înșelăciune și fals. Unii dintre aceștia, inclusiv directorul de atunci al spitalului, au fost arestați preventiv. Ar fi făcut implanturi de silicon și operații de înfrumusețare pe care le-au decontat la Casa de Asigurări de Sănătate. În schimb, pacientele - artiste sau fotomodele - le-ar fi dat mii de euro. Așa că au fost acuzate de dare de mită.

La zece ani de la ceea ce părea să fie cel mai mare scandal de corupție din sănătate, procesul zecilor de medici chirurgi de la Spitalul pentru Arsuri și al pacientelor cărora le-au făcut intervenții de chirurgie estetică pentru mită, încetează pe motiv de prescriere. O sentință deloc surprizătoare, câtă vreme doar în faza camerei preliminare, dosarul a petrecut la instanță 6 ani.

Pentru patru dintre cei peste 50 de inculpați judecați, instanța a dispus achitarea.

Citește și
job
Retailul: alegerea tinerilor pentru prima experiență de muncă. Cât poate câștiga un casier

Chiar dacă au scăpat de riscul de a ajunge în spatele gratiilor, 13 dintre medicii judecați în acest scandal de corupție au primit vestea că le vor fi confiscate șpăgile primite. Aproape un sfert de milion de euro. În plus, vor trebui să achite împreună cu 11 dintre pacientele lor, o parte din costurile pentru aceste proceduri medicale ilegale. Puțin peste 70 de mii de lei.

Procurorii au anunțat că vor ataca sentința la Curtea de Apel București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult