Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Darius Vâlcov urmărit penal pentru un protocol pus pe Facebook. Ce riscă persoana care i l-a dat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, este urmărit penal, după ce a postat pe o rețea de socializare unul dintre protocoalele semnate de SRI cu Parchetul General.

Cum documentul este secret de stat, "dezvăluirea" i-ar putea aduce o condamnare. Însă și mai rău va fi pedepsit, cel care i-a pus la dispoziție documentul respectiv.

După acea postare cu protocolul semnat între SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, în august anul trecut, SRI a sesizat DIICOT-ul iar procurorii au deschis un dosar penal în rem.

Joi am aflat că din luna februarie anul acesta s-a început urmărirea penală pe numele lui Darius Vâcov. A fost citat de două ori, însă a refuzat să dea declaraţii. Vorbim de o infracţiune foarte gravă. Pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională se prevede închisoarea de la 1 la 5 ani.

O pedeapsă şi mai mare, de la 7 la 15 ani, îl paşte însă pe cel care i-a pus la dispoziţie documentul clasificat. În acest caz a fost deschis un dosar separat care ar fi ajuns la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor.

Citește și
Liviu Dragnea
DNA a cerut termene mai scurte în dosarele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov

Pistele duc aşadar spre un magistrat. Cert este o grefieră de la Parchetul Curţii de Apel Constanța, de unde s-ar fi sustras documentul, le-a spus procurorilor ca Adina Florea i-ar fi cerut o copie după acel protocol.

În cazul în care informaţia se confirmă, Adina Florea, în prezent adjunct al şefului Secţiei pentru Investigarea Magistraţilor ar putea fi anchetată de colegii şi subalternii ei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult