Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă despre anularea vizitei regelui Iordaniei: "Nu e vina mea. Preşedintele să-l sune"

Premierul României a declarat marţi seară că nu are nicio vină în ceea ce priveşte anularea vizitei regelui Abdullah al Iordaniei. 

"Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita regelui Iordaniei, să nu uităm că regele este cel care trebuia să aibă întâlnire cu preşedintele. Preşedintele trebuia să-l sune şi să-i spună că nu este de acord cu acest lucru, că dânsul l-a invitat, este omologul preşedintelui regele, nu este omologul primului-ministru", a spus Dăncilă marţi seara, într-o intervenţie telefonică în direct, potrivit Agerpres.

 În opinia sa, percepţia că România va avea o relaţie proastă cu ţările arabe după afirmaţiile sale privind Ambasada României în Israel este "o percepţie care se vrea indusă de oponenţii politici care au înţeles că mai presus de ceea ce poate obţine ţara noastră sunt jocurile politice şi campania electorală".

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat în ultimul moment vizita de luni în țara noastră, ca reacție la declarația Vioricăi Dăncilă, care a anunțat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.

Președintele Klaus Iohannis a avertizat-o imediat că decizia nu a fost luată și că el are oricum ultimul cuvânt în politica externă a țării.

Citește și
Premierul Viorica Dancila
Mesajul Ligii Arabe după ce Dăncilă a anunțat schimbarea ambasadei de la Tel Aviv

Din cauza acestei declaraţii, făcută la conferinţa unei organizaţii americane de lobby pro-Israel, în Statele Unite, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a anulat vizita sa în România, spune clar un comunicat al Casei Regale Iordaniene.

Suveranul avea programate întâlniri cu preşedintele şi cu liderii parlamentului. Guvernele iordanian şi român urmau să semneze un acord, două memorandumuri de înţelegere şi un program de cooperare, fiind programat în acelaşi timp şi un Forum de Afaceri Iordaniano-Român, cu participarea reprezentanţilor sectorului privat din cele două ţări. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult