Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dacian Cioloș, propus de Iohannis pentru funcția de premier. Prima sa reacție

Your browser doesn't support HTML5 video.

După consultările care au avut loc la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a transmis pe cine va nominaliza pentru funcția de premier. 

Astfel, șeful statului a anunțat că s-a hotărât să îl propună pentru această funcție pe Dacian Cioloș. 

"Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, diferite propuneri, așa cum le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri am reținut una pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș", a transmis președintele.

Președintele Iohannis a punctat că le-a transmis politicienilor veniți la consultări că sunt chesriuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează.

"Este foarte important să se gestioneze pandemia, să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru că celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație", a mai spus Iohannis. 

Citește și
Ionuț Moșteanu
USR, după ce liberalii au decis să îl propună tot pe Cîţu premier: Înseamnă că s-au înţeles cu PSD să îl susţină

De asemenea, șeful statului a menționat că a evidențiat și importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă si că a subliniat că acestea "sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile între diferiti actori".

Reacția lui Dancian Cioloş după nominalizarea la funcţia de premier

Liderul USR, Dacian Cioloş, consideră "o onoare şi o mare responsabilitate" desemnarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru şi precizează că Uniunea Salvaţi România va avea o şedinţă a Biroului Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

"Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi, aşa cum am şi anunţat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză şi pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forţelor politice. Vom avea o şedinţă de Birou Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern", a scris Cioloş, luni, pe Facebook.

El a adăugat că "liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR".

Luni la Palatul Cotroceni au avut loc consultări între președinte și reprezentanții partidelor parlamentare pentru stabilirea unei propuneri pentru funcția de premier. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult