Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum scăpăm de depresia de după sărbători. Ce spun specialiștii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru mulți dintre noi sărbătorile s-au încheiat și ne-a cuprins o stare de nostalgie. Se spune că este de fapt o despresie post-sărbători, ce spun specialiștii despre acest lucru.

Jeni Chiriac, psiholog: „Dorim să prelungim momentele de vacanță sau momentele de sărbătoare în familie, în funcție de momentele fericite pe care le retrăim așa, în memoria noastră afectivă.

Vrem așa, un pic să ne ținem copiii aproape, să-i vedem că se bucură la nesfârșit, să retrăim noi bucuria de a dăuri, sau de a petrece non stop și a chefui, dar din păcate, când revenim la rutina zilnică ne confruntăm cu nostalgie sau tristețe.

Unii dintre noi ne putem simți și destul de obosiți și cu o stare proastă, pur și simplu generală, și ne descărcăm, să zicem așa „în sânul familiei”, devenind un pic irascibili, fără voie bună.

Este o stare de nostalgie sau de tristețe și este în funcție de cum am reușit să menținem echilibrul în perioada sărbătorilor avem mai mult de recuperat sau mai puțin de recuperat, pentru că excesele ne costă.”

Mai multe detalii, în VIDEO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult