Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum profită escrocii de pesta porcină. Metoda găsită de un grup din Dâmboviţa

Escrocii au încercat să convingă câţiva crescători de porci din Dâmboviţa să le dea animale „analize”.

Potrivit Incomod Media, în judeţul Dâmboviţa s-au înregistrat mai multe cazuri în care persoane îmbrăcate în halate albe şi cu măşti de protecţie s-au dus prin sate la cei care creşteau porci şi le-au cerut să le dea animale pentru a verifica dacă acestea au pestă porcină africană. Cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară spun însă nu era vorba de reprezentanţi ai DSV, fiind vorba, cel mai probabil, de escroci.

Bărbaţii în halate albe au reuşit să păcălească cel puţin o persoană, care le-a dat un porc „pentru analize”.

În Dâmboviţa nu există până acum niciun caz de pestă porcină. Judeţele afectate până în acest moment sunt Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa, Ialomiţa, Galaţi, Ilfov şi Călăraşi).

Potrivit autorităţilor veterinare, pesta porcină africană nu afectează şi nu se transmite la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, însă există un impact la nivel social şi din punct de vedere economic. Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin şi nici tratament.

Citește și
ferma porci
Pesta, confirmată în a doua mare fermă din Europa. 140.000 de animale vor fi ucise

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult