Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum îți poți pierde permisul din cauza dezinfectantului de mâini. Explicația unui polițist rutier. VIDEO

Un polițist rutier din Bihor a pus bazele unui experiment, prin intermediul căruia a demonstat cum noile aparate etilotest indică valori ridicate ale alcoolemiei, după folosirea unui dezinfectant de mâini.

Polțiștul, care este și vlogger, a făcut experimentul la cererea unor șoferi, în cadrul unei campanii împotriva conducerii sub influența alcoolului, totul fiind filmat, transmite ebihoreanul.ro.

El s-a testat înainte de a intra în mașină, aparatul indicând alcoolemie „0”. Ulterior, a folosit dezinfectantul de mâini, urcându-se din nou la volan și a fost testat de un coleg. De această dată, s-a indicat o alcoolemie în aer de 0,26, iar al doilea test, 0,16.

„Mare grijă cât spirt consumaţi când vă dezinfectaţi şi cu ce produse vă dezinfectaţi, pentru că riscaţi să faceţi câteva drumuri la Poliţie. Vă recomand să solicitaţi recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge. Mare atenţie, noi suntem oricum obligaţi să luăm în calcul această valoare, chiar dacă ne arătaţi sticluţa cu spirt, că tocmai v-aţi dezinfectat. Și dacă sunteţi siguri că nu aţi consumat alcool, vă conducem la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice", a spus polițistul.

Citește și
scoala de soferi
Situaţie halucinantă în Târgoviște. Cum s-a prezentat un bărbat care urma să susţină traseul pentru permisului auto

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult