Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum au reușit un sirian și contabila lui să fraudeze statul român cu 13,5 milioane de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un cetăţean sirian şi contabila lui sunt acuzaţi că au fraudat statul român cu 13 milioane şi jumătate de euro.

Potrivit anchetatorilor, indivizii vindeau în en-gros-uri produse felurite, de la jucării la articole de uz casnic, dar nu declarau veniturile la ANAF.

Cetăţeanul sirian, stabilit de 10 ani în România, avea mai multe stand-uri în două complexe en-gros din Afumaţi, dar şi un magazin în sectorul doi al Capitalei. Ajutat de contabila sa, el ar fi importat şi vândut la negru produse de uz casnic şi articole pentru copii în valoare de 13 milioane şi jumătate de euro.

Când a fost cauzat prejudiciul

Prejudiciul ar fi fost cauzat în perioada 2014-2015, iar poliţiştii sectorului doi au deschis dosarul de cercetare în urma unei sesizări făcute de ANAF.

Bărbatul a fost adus la audieri şi este posibil să fie reţinut. În schimb, contabila sa nu a fost deocamdată găsită de poliţişti.

Citește și
Funcționară bancară din Timișoara, ridicată pentru furtul a 2,5 milioane de euro. I-a sustras în 12 ani din conturi
Funcționară bancară din Timișoara, ridicată pentru furtul a 2,5 milioane de euro. I-a sustras în 12 ani din conturi

Ca să recupereze prejudiciul, poliţiştii de la direcţia economică a sectorului doi au pus sechestru pe două imobile ce aparţin suspecţilor.

Potrivit unor surse din anchetă, sirianul a mai fost condamnat în trecut pentru tâlhărie, iar femeia are antecedente tot în domeniul financiar, fiind eliberată condiţionat în urmă cu câteva luni.

Ambii sunt cercetaţi acum pentru evaziune fiscală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult