Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum au fost salvate mii de exemplare de crap și caras în Galați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Puietul de pește care stătea să moară într-o baltă formată prin revărsarea râului Siret în apropiere de Galaţi a fost salvat.

Asociaţia pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv a intervenit vineri, după ce au devenit publice imaginile în care vedem cum într-un ochi de apă care seacă de la oră la oră se zbăteau mii de exemplare de crap şi caras.

Pescarii au cărat peştele înapoi în Siret, cu plasele şi cu găleţile. În total, oamenii au mai reuşit să salveze aproximativ 300 de kilograme de puiet, însă cantitatea de pește care a murit este mult mai mare. Anchetatorii spun că fenomenul este unul natural: în urma umflării râului, în primăvară, apele au pătruns în lunca unde s-au format bălți. După retragerea Siretului, în aceste ochiuri de apă, care au devenit tot mai mici din cauza secetei, s-au luptat să supravieţuiască sute de mii de exemplare de crap şi caras, rămas în urma reproducerii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și
pesti morti
Zeci de kilograme de peşti morţi, găsiţi pe raul Olt. Ce au descoperit oamenii în apă

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult