Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată lacul Tăul Mare, în formă de inimă, al cărui baraj s-a fisurat GALERIE FOTO

Lacul artificial Tăul Mare al cărui baraj s-a fisurat declansând starea de alertă în zonă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, este situat aproape de izvoarele văii Roşia, la o altitudine de 930 metri. El a fost construit în anul 1908.

Vezi AICI cele mai noi informații despre intervenția de la Lacul Tăul Mare

Accesul în zonă este destul de dificil, pentru că se face pe drumul de exploatare al carierei Roșia Poieni, care are regim militar.

Lacul se află în apropierea carierei Roșia Poieni, care este încă în exploatare și care deversează în lacul din Geamăna, unde se află celebra Biserică Scufundată. 

În geleria foto puteți vedea mai multe imagini cu lacul Tăul Mare, de la cariera Roșia Poieni. Sunt fotografii și cu lacul unde se află Biserica Scufundată, imagini realizate în 2018 și în 2022, în care se observă cum evoluează situația în zonă și cum biserica este practic înghițită puțin câte puțin în fiecare an. 

Evacuare masivă de urgență a populației, la Roșia Montană

Sâmbătă noaptea s-a dat alerta în Alba, după ce primarul localității de la Roșia Montana a anunțat, că barajul lacului piscicol Tăul Mare este fisurat.

Citește și
baraj
Cum arată fisura din barajul de la Roșia Montană. Raed Arafat este la fața locului. VIDEO

Zeci de oameni din Roșia Montană care locuiesc în avalul lacului de acumulare Tăul Mare şi-au părăsit casele în toiul nopţii. În total, 268 de persoane (aflate în zone cu potențial risc) au fost informate asupra măsurii de evacuare preventivă.

La scurt timp, au apărut imagini cu fisura de la baraj. 

La orele prânzului, autoritățile au început evacuarea apei pentru scăderea nivelului din Lacul Tăul Mare. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult