Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum ar putea ajunge elevii români să înveţe din reviste cu benzi desenate în loc de manuale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Revistele cu benzi desenate, adevărate comori pentru copii, înainte de Revoluție, ar putea reveni pe piață cu povești românești.

Asta și-au propus unii dintre cei mai buni ilustratori de cărți pentru copii din țară. De Ziua Culturii Naționale, ei și-au dat întâlnire la o expoziție neconvențională, menită să apropie publicul de literatura românească pentru copii.

"Traduse" în benzi desenate, toate aceste povești i-au fascinat pe elevii din București prezenți la expoziție. Au uitat de telefoane și s-au pus direct pe citit.

Copil: „Mi-am adus caietul ca să desenez o bandă desenată pe care o văd aici. Am văzut niște animăluțe care mi se par drăguțe, de exemplu era o văcuță din Isprăvile lui Păcală."

Reporter: „Cum ar fi dacă doamna profesoară v-ar da benzi desenate să citiți?

Citește și
Bebelusul lui Harry si Meghan Markle
„Archie”, prototipul adolescentului american? Ce înseamnă prenumele bebelușului regal

Copil: „Mai bine. La orele de literatură mai mult vorbim despre cărți. Așa am putea să citim pe scurt și să înțelegem dacă sunt aduse la vremea noastră."

Captivați, cu toții, au urmărit apoi o demonstrație .

Mihai Grăjdeanu: „La baza unei animații sau a unui joc video stă și desenul. Înainte de a se face varianta 3D, artistul trebuie să desenze personajele, acțiunea, și de ce nu, să creeze și povestea."

Iuliana Crânguși, profesoară Liceul Internațional Ioanid: „Am făcut cu clasele de a cincea bandă desenată. Este altfel. Îi scoate din zona de confort prin faptul că se îmbină literatura cu artele plastice."

Planșele expuse provin din revistele Comics Didactic, expozițiile Maeștri ai Benzii Desenate Românești și din colecții private.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult