Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cultivatorii de hamei vând recolta aproape instantaneu berarilor. Cât costă o plantaţie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Plantațiile de hamei - care înainte de '89, aduceau României venituri importante - aproape că au dispărut.

În toată țara, mai sunt doar 250 de hectare, o suprafață de peste zece ori mai mică decât cea pe care o cultivam în trecut. În România, cele mai mari plantaţii de hamei mai sunt doar lângă Sighişoara, pe 160 de hectare.

Horia Hantiu: "Am cultivat soiuri noi aduse din Germania şi încercam să ne adaptăm condiţiilor, să aducem soiuri căutate şi chiar să ameliorăm unele soiuri."

Pentru că în zona clima este prielnică, hameiul se dezvolta bine şi într-un an, de pe întreaga suprafaţă, se obţin o sută de tone. Producţia este vândută toată fabricilor de bere.

Plantaţii de hamei sunt şi în Alba. Pentru că în ţara plantaţiile de hamei sunt puţine, fermierii nu duc lipsă de clienţi.

Citește și
Bere
Mâncarea cu grăsime şi o bere, combinaţia fatală pentru ficat. Cum riscăm să facem ciroza hepatică

Efrim Brad, cultivator de hamei: "Întreaga cantitate este contractată şi merge către fabricile de bere din ţară. Cultura de hamei este foarte rentabilă dacă obţii peste 100 de kg conuri uscate la hectar."

Pentru că nu producem suficient hamei, fabricile de bere sunt nevoite să aducă din import. Înfiinţarea unei plantaţii de hamei costă 6000 de euro pentru un hectar.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult