Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CTP: Puterea politică din România a încurajat toxicomania la nivel de masă

Cristian Tudor Popescu susține că politicienii români au încurajat de-a lungul anilor toxicomania la nivel național prin pedepsele blânde pentru cei prinși cu droguri.

De asemenea, gazetarul atrage atenția asupra faptului că, în ultimii doi ani, în portul Constanța nu au fost capturate droguri.

„În ultimii ani, toate pedepsele cu închisoare pentru trafic și posesie de droguri au fost micșorate substanțial prin modificarea legii. Cei mai mulți dintre cei prinși cu stupefiante au fost condamnați cu suspendare. În ultimii 2 ani, în portul Constanța nu s-a capturat niciun gram de droguri. Adolescenții și tinerii au fost ghiftuiți cu ele până-n poarta școlii și dincolo de ea, fără ca poliția să facă ceva”, a scris el pe Facebook. CTP subliniază că, practic, puterea politică din România a încurajat toxicomania la nivel de masă și se întreabă retoric „De ce? Numai din tembelism?”.

El continuă spunând că nimeni nu a căutat răspunsul și subliniază că motivul e simplu: guvernanții democrației au încercat să-și producă un om convenabil pentru ei, cu droguri la îndemână.

„În opinia subsemnatului, răspunsul este: pentru că oamenii care se droghează, mai cu seamă tinerii, nu protestează, nu ies în stradă, nu se revoltă. Paradisul chimic îi rupe de realități, îi izolează, le distruge voința și capacitatea de reacție. Comuniștii au încercat să fabrice omul nou, ușor de stăpânit de către ei, cu ajutorul propagandei și constrângerii. Instinctiv sau cu premeditare, guvernanții democrației au încercat să-și producă omul nou, convenabil pentru ei, cu droguri la îndemâna fiecăruia”, a conchis el.

Citește și
Dr. Gabriel Gorun
„Furtul de bani din casă.” La ce trebuie să fie atenți părinții pentru a-și da seama dacă copilul lor consumă droguri

În urma accidentului din 2 Mai, în care un tânăr drogat a omorât doi tineri într-un accident rutier și al accesului tot mai ușor al copiilor și tinerilor la droguri ieftine, problema consumului de stupefiante a ajuns din nou în atenția clasei politice.

În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru consumul de droguri, considerat risc major pentru securitatea națională. Ședința va avea loc joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, potrivit Administrației Prezidențiale.

De asemenea, miercuri, Legea 2 Mai a fost depusă în Parlament. Astfel că, ministrul Justiției promite că prin această lege traficanții de droguri vor primi pedepse mai mari și nu mai pot scăpa de închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult