Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CTP, după victoria lui Kovesi: Justiția din România a fost ”batjocorită de homunculul Toader”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, marți, decizia CEDO prin care România a fost condamnată pentru decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA 

În opinia lui CTP, această victorie a lui Kovesi este importantă pentru România deoarece o decizie similară cu acest caz nu va mai putea fi posibilă.

”O atare strâmbătate strigătoare la cer nu va mai fi posibilă în România!” - spune gazetarul într-un mesaj postat pe Facebook.

Mesajul complet al lui Cristian Tudor Popescu:

 

”Dreptate pentru Justiție!

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut dreptate doamnei Kovesi. A făcut dreptate Justiției din România, batjocorită de homunculul T. Toader și cutrele cu bavețică de la CCR. Iar președintele Iohannis poate că a căzut o clipă pe gânduri, amintindu-și cum a demis-o pe procurorul-șef DNA. Care a fost și rămâne pentru istorie procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. După precedentul creat prin decizia CEDO, o atare strâmbătate strigătoare la cer nu va mai fi posibilă în România.”

Citește și
Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi
Prima reacție a lui Kovesi după victoria la CEDO împotriva României: ”Să nu abandonăm!”

Mesajul lui Cristian Tudor Popescu vine după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că România a încălcat drepturile procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin revocarea acesteia din funcţie înainte de încheierea mandatului.

CEDO a decis în unanimitate că s-au încălcat dreptul la un proces echitabil (Articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului) şi dreptul la libera exprimare (Articolul 10 din Convenţie).

Imediat, Codrua Kovesi a avut o primă reacție, afirmând că demersul său a fost lansat pentru a clarifica o ”chestiune de principiu legată de independența procurorilor”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult