Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CTP, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: "S-a făcut dreptate justiţiei din România, batjocorită de impostorul Toader"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră Curtea Constituțională a României o ”anexă a partidelor politice”, iar prin decizia CEDO în cazul Laurei Codruța Kovesi ”s-a făcut dreptate justiției din România”.

”Mai întâi să înțelegem ce a făcut CEDO. A constatat un lucru foarte simplu, dar atunci strigător la cer. Spre deosebire de oricare cetățean al României, care dacă e dat afară din serviciu, are dreptul să conteste asta în justiție, doamna Kovesi nu l-a avut. N-a putut să facă niciun fel de contestație, în nicio instanță. Și acest lucru a fost considerat de CEDO o încălcare a dreptului al un proces echitabil al unui cetățean european”, a declarat gazetarul pentru Știrile Pro TV.

CTP consideră că ”În felul acesta s-a făcut dreptate nu numai doamnei Kovesi, s-a făcut dreptate justiției din România, pentru că justiția din România a fost batjocorită de impostorul Tudorel Toader și de politrucii din Curtea Constituțională a României”.

 

”O asemenea strâmbătate nu se va mai putea produce”

 

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis cere CCR să-și revizuiască decizia în privința lui Kovesi, după decizia CEDO

Gazetarul apreciază că ”după această decizie, prin precedentul creat, o asemenea strâmbătate în justiția din România nu se va mai putea produce”.

”Însă, cred că se impune schimbarea modului de numire a judecătorilor Curții Constituționale. Nu mai trebuie ca ei să fie numiți politic, după părerea mea ar trebui să fie numiți de niște organisme profesionale ale justiției. Și, de asemenea, modul de numire și modul de destituire al procurorilor șefi trebuie și el schimbat, lucru pe care actualul ministru al Justiției a refuzat să-l facă până acum”, a mai spus CTP.

”Laura Codruța Kovesi, indiferent de funcțiile pe care le va mai avea al nivel european, a fost și rămâne procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, funcție din care a fost demisă, așa cum cum arată acum de către CEDO, în mod samavolnic”, a mai declarat CTP.

 

”Situații absolut grotești”

 

Conform acestuia, ”CCR este o anexă a partidelor politice, oamenii numiți acolo sunt reprezentanții celor care îi numesc. Este aproape imposibil să nu pună în act interesele grupărilor politice care i-au pus acolo. Mecanismul este greșit și s-a ajuns în felul acesta la niște situații absolut grotești, în care CCR hotărăște în legătură cu tot felul de situații în care fi trebuit să spună ”nu e de competența noastră””.

CTP s-a arătat de părere că ”hotărârea cea mai corectă a curții ar fi fost ”nu e de competența noastră, nu e un conflict de natură constituțională, să se decidă în justiție”. Și-au arogat acest drept pentru că sunt numiți politic”.

Cristian Tudor Popescu mai spune că acestea sunt ”hibe grave ale sistemului din România: numirea judecătorilor CCR și revocarea procurorilor șefi trebuie urgent modificate”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult