Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coronavirus în România. 15 cazuri confirmate și mii de oameni izolați la domiciliu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Avem 15 cazuri de coronavirus confirmate în România, iar în laboratoarele de specialitate se prelucrează zeci de teste ale altor suspecți.

27 de persoane sunt în carantină iar peste 11.000 sunt în izolare la domiciliu. Autoritățile au luat deja primele măsuri restrictive: zborurile spre și dinspre Italia au fost oprite, iar evenimentele care strâng mai mult de 1000 de oameni au fost anulate. O parte din teatrele din Capitală și-au închis porțile și noi măsuri sunt așteptate.

Se iau în discuții mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului printre care și închiderea școlilor și a grădinițelor de pe 10 martie până pe 21 aprilie. O altă măsură ii vizează pe bugetari, propunându-se să muncească de acasă, în măsura în care este posibil acest lucru. Printre măsuri se mai află și ținerea cursurilor la distanță în universități, iar cea mai importantă, posibilitatea să se declare stare de alertă, însemnând că autoritățile pot lua orice măsură pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și asta impune restrângerea unor drepturi și libertăți.

Deocamdată, acestea sunt doar propuneri.

O altă variantă pentru școli ar fi fost să înceapă mai devreme vacanța de primăvară și să se închidă grădinițele și școlile, începând de săptămâna viitoare.

Citește și
măsuri
Restricții fără precedent. Toate zborurile din și către Italia, suspendate

Până în prezent, 11.198 de persoane sunt izolate la domiciliu, în jur de 15 probe mai sunt în lucru, 27 de persoane sunt în carantină, cinci persoane au fost declarate vindecate și au fost externate, 995 de teste au ieșit negative până în prezent. De asemenea, un student de la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești, care s-a întors din Italia duminică noapte, a acuzat febră și durere în zona gâtului și a sunat la numărul de urgență 112, fiind preluat de către echipajele de urgență și dus în izolare la spital.

18 dosare penale au fost deschise pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult