Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Corina Crețu dă ultimatum Guvernului, după ce l-a tot îndemnat să atragă fondurile UE

Your browser doesn't support HTML5 video.

Guvernul este din nou criticat dur de Bruxelles.

Comisarul european Corina Creţu i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să spună dacă mai vrea sau nu să folosească bani europeni pentru construcţia a trei spitale regionale - la Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova.

Foto: Corina Crețu

Asta după ce, vreme de trei ani, aceste unităţi medicale au rămas în stadiul de proiect. Întârzieri mari sunt şi la construcţia de autostrăzi, spune comisarul.

Guvernul s-a ferit să răspundă direct acestor critici, anunţând doar că s-a ajuns la o soluţie pentru spitale.

Citește și
corina cretu
Corina Crețu critică din nou Guvernul: ”Avem miliarde de euro care așteaptă la Bruxelles”

Corina Crețu, Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene: "Dorim răspunsuri: dacă mai doresc să folosească fonduri europene pentru spitalele regionale, dacă putem explora împreună de a mări această sumă pentru spitalele regionale".

Foto: Comisia Europeană

Reacţia comisarului european Corina Creţu, membru PSD, vine după ce, săptămâna trecută, Darius Vâlcov, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, şi totodată consilier al premierului Viorica Dăncilă, a postat pe Facebook un mesaj în care sugera că e mai avantajos ca unele proiecte majore să fie făcute în parteneriat public-privat, nu cu fonduri europene.

Darius Vâlcov dădea cele trei spitale regionale drept exemplu.

Foto: Darius Vâlcov

În vara anului 2015, Comisia Europeană a acceptat proiectele şi a aprobat finanţarea din bani europeni, 150 de milioane de euro. Însă, de atunci şi până acum, spitalele au rămas pe hârtie. Studiile de fezabilitate vor fi trimise la Bruxelles până la finele acestui an, potrivit ministrului Sănătăţii.

Corina Crețu, Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene: "Suntem în 2018 şi trebuie să avem timp pentru construcţie, dar dacă pentru documente şi amplasări am avut nevoie de trei ani, mai avem...încă patru ani".

Subiectul a fost discutat de comisarul european cu premierul Viorica Dăncilă luni după-amiază. După întâlnire, reprezentanţii Guvernul au transmis doar că "au fost identificate soluţii de realizare a spitalelor", fără să se precizeze cum.

Foto: Comisarul Corina Crețu și premierul Viorica Dancilă

Într-un comunicat de presă separat, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă că proiectele celor trei spitale progresează conform planului iniţial, dând de înţeles că unităţile medicale vor fi finanţate cu bani europeni.

De cealaltă parte, Corina Creţu a avertizat din nou guvernul român că riscă să rămână fără fonduri din cauză că nu trimite proiecte la Bruxelles.

Corina Crețu, Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene: "Pentru Comisia Europeană este o prioritate completarea reţelei internaţionale de trasport. Autostrada Sibiu-Pitești este veriga lipsă între Rotterdam şi Constanța".

Potrivit Corinei Creţu, autorităţile de la Bucureşti nu au trimis nici acum documentaţia pentru finanţarea Centurii Bucureştiului. Asta deşi Viorica Dăncilă anunţa că dosarul va fi trimis la Bruxelles pe 15 octombrie.

Foto: Șoseaua de centură

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult