Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Controale amănunțite în pieţe şi în magazine. Inspectorii sanitar veterinari au confiscat zeci de kilograme de carne de miel

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unul dintre cele mai căutate produse de pe piaţă este desigur mielul aşa că inspectorii sanitar veterinari şi poliţiştii au făcut controale amănunțite în pieţe şi magazine.

Au confiscat zeci de kilograme de carne pentru care vânzătorii nu aveau acte, aşadar, nu se ştie locul de provenienţă. Comercianţii prinşi cu nereguli au primit amenzi de peste 60 de mii de lei.

În această piaţă din sectorul 2 poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au oprit de la vânzare peste 80 de kg de carne de miel pentru care patronul unei carmangerii nu a putut să prezinte documentele de provenienţă.

Comerciantul le-a spus poliţiştilor că a adus carnea de miel de la Târgu Mureş însă aceştia au verificat documentele abatorului indicat iar povestea bărbatului nu s-a confirmat. Aşa că a fost amendat de ANSVSA cu 12.000 de lei iar o altă amendă de 20.000 de lei a fost aplicată de poliţişti aceluiaşi comerciant pentru că avea în casa de marcat o sumă de bani pe care nu a putut să o justifice.

Tot pentru lipsa documentelor au fost amendaţi trei comercianţi care aveau măcelării în alte pieţe din Bucureşti.

În timp ce poliţiştii şi inspectorii pentru siguranţa alimentelor făceau verificări clienţii priveau nemulţumiţi spre preţuri. Pentru un kg de carne de miel trebuie să dea între 45 şi 65 de lei.

Pentru acest bărbat preţul piperat nu a fost o problemă. A luat un miel întreg cu 630 de lei şi l-a cărat acasă mândru ca pe bradul de Crăciun.

Poliţiştii şi inspectorii ANSVSA au anunţat controale şi în zilele următoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult