Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kovesi, liberă să plece la Bruxelles. A scăpat de controlul judiciar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a scăpat de măsura controlului judiciar, astfel că poate pleca la Bruxelles, unde continuă procedurile pentru numirea procurolului șef european.

Decizia de revocare a controlului judiciar a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

”S-a dispus revocarea măsurii. Am contestat că această măsură a fost nelegală. Am arătat în contestație toate motivele de nelegalitate, de netemeinicie.

Acum pot să părăsesc și țara, s-au revocat toate măsurile și mi s-a admis contestația”, a declarat Kovesi după aflarea sentinței.

Laura Codruța Kovesi a contestat controlul judiciar, măsură preventivă pe care i-a impus-o, săptămâna trecută, procuroarea Adina Florea de la secția specială de anchetare a magistraților.

Timp de aproximativ 2 ore, Codruța Kovesi a dat o declarație în fața judecătorului de drepturi și libertăți în care a contestat cu vehemență legalitatea acestei măsuri preventive, a controlului judiciar.

Citește și
laura codruta kovesi
Vosganian, mesaj pentru protestatarii care o susțin pe Kovesi

Kovesi este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă de către procurorii SIIJ.

Kovesi a afirmat că singurul scop al acestui control judiciar este să o împiedice să ocupe funcția de procuror șef european, pentru care se află în competiție cu un procuror francez: Jean Francois Bohnert. De altfel, joi, 4 aprilie, sunt programate noi discuții.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult