Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Consulul onorific al Serbiei, încătușat în București. Ce infracțiune a comis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Consulul onorific al Serbiei, David Azzato, a fost imobilizat și încătușat vineri noapte în București, de polițiștii Brigăzii Rutiere.

Înainte, a refuzat să oprească mașina și a rănit ușor un agent în timp ce încerca să fugă.

Testat pentru alcoolemie, a reieșit că diplomatul în vârstă de 42 de ani consumase băuturi alcoolice cât să primească o amendă.

Însă, pentru că a rănit un agent de poliție, este implicat într-un dosar penal pentru vătamare corporală.

Incidentul s-a petrecut după miezul nopții la intersecția dintre Calea Floreasca și Șoseaua Pipera. Aici, un echipaj de poliție a executat primul semnal de oprire către șoferul aflat la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare străine. Pentru că nu a respectat semnalul și și-a continuat drumul, polițiștii au pornit în urmărire.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră București: „S-a încercat din nou oprirea respectivului conducător auto. Acesta nu s-a conformat nici de această dată și a intrat în coliziune cu o autospecială de poliție, care era oprită cu semnalele optice și acustice în funcțiune. În acest moment a intervenit și colega noastră care a fost rănită ușor. Urmărirea conducătorului auto a continuat pe Șoseaua Pipera, iar într-un final, acesta a fost oprit unde a fost și imobilizat.”

Citește și
fetita galati
Fetiță bătută de părinți și dată afară din casă, în frig, în Galați. „Nu vreau cu mama”

Șoferul fugar mai era în mașină cu alte trei persoane care, potrivit procedurilor, au fost de asemenea imobilizate de agenți. În momentul identificării, surse apropiate Brigăzii Rutiere susțin că bărbatul de la volan s-a legitimat ca fiind David Azzato, consul onorific al Serbiei în România. Acesta a fost testat pentru alcoolemie, iar rezultatul a indicat o concentrație de 0,34 alcool pur în aerul expirat, așa că a fost condus la sediul Institutului de Medicină Legală pentru recoltarea probelor biologice.

Deși vorbim de un diplomat care ar trebui să cunoască foarte bine legile unui stat și să arate o conduită exemplară în societate, scuza bărbatului în fața polițiștilor a fost cât se poate de copilărească. Le-ar fi spus agenților că nu a oprit la semnal pentru că s-ar fi speriat, însă asta nu îl va salva de răspundere în fața legii.

Procurorii Parchetului Sectorului 1 care instrumentează dosarul fac cercetări in rem. Urmăresc deocamdată fapta, fără să se îndrepte împotriva persoanei. Reprezentanții ambasadei Serbiei la București nu au dorit să comenteze incidentul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult