Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concurență acerbă la Universitatea de Medicină și Farmacie. Studenții sunt atrași de salarii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Salariile medicilor în creştere şi siguranţa unui loc de muncă nobil, la noi sau în străinătate, îi conving pe tot mai mulţi tineri să aleagă medicina.

Cererea la universităţile de profil din ţară a crescut şi cu 30% în ultimii ani. Vin şi tot mai mulţi străini să studieze la noi, printre altele și pentru că taxele sunt mici.

Însă indiferent câţi doctori pregătesc facultăţile, încă lipsesc cel puţin 11.000 de cadre medicale din sistemul nostru sanitar.

Student: „E un sistem minunat, dar vreau sa fac parte din generația care schimbă lucruri. Rolul nostru e să salvăm vieți.”

Cu astfel de planuri au început şcoala bobocii Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' din Bucureşti, unde 3 candidaţi s-au bătut pe un loc.

Citește și
Elevi
Numărul tinerilor care pleacă în străinătate la studii, în creștere. Principala destinație

După o perioadă în care Facultatea de medicină de la Bucureşti a dus lipsă de studenţi, în ultimii 4 ani numărul de locuri aproape s-a dublat.

1.450 de studenţi pornesc astăzi în aventura la Universitatea de medicină şi farmacie Carol Davila din Capitală. 890 dintre aceştia au ales medicina generală, 140 Facultatea de medicină în timp ce 260 vor fi în câţiva ani medici stomatologi. Iar 190 de tineri au ocupat toate locurile la moaşe şi asistență socială.

Şi numărul străinilor a crescut.

Student: „În comparaţie cu alte ţări aici e cea mai mică taxă. Plătesc 6.000 de euro pe an. aici e mai uşor, iar diploma e recunoscută oriunde în lume.”

În ultimii doi ani salariile din sistemul medical au avut o creştere în medie între 70 şi 170%. În aceste condiţii, a fost concurență mare şi la Universităţile de medicină din marile oraşe: Cluj, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult