Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comuna Havârna, din județul Botoșani, a intrat în carantină. Rata de infectare a ajuns la 13

Your browser doesn't support HTML5 video.

Comuna Havârna, din județul Botoșani, a intrat de joi seară, la ora 21, în carantină.

 

Cifrele au arătat o nouă creștere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus - aproximativ 13 la mia de locuitori.

Deși echipele de poliție și jandarmii au aplicat mai multe sancțiuni în localitate, oamenii nu au fost deloc impresionați de avertizări, spun reprezentanții DSP.

De asemenea, ei susțin că răspândirea virusului a început de la Bobotează, atunci când mulţi locuitori au fost la biserică.

Autoritățile au decis testarea celor care au luat contact cu persoane confirmate pozitiv și, totodată, au trimis pentru secvențiere mai multe teste, pentru a stabili dacă este vorba de noua mutație a virusului provenit din Marea Britanie.

Citește și
olanda
Recomandarea brutală a guvernului Olandei pentru cei care vor să viziteze ţara

Monica Adascaliței director executiv DSP Botoșani: ,,La nivelul comunei Havârna este un focar mai mare, de peste 55 de persoane pozitive. În ultimele zile, trendul a fost crescător și având în vedere că la nivel local, persoanele din comună nu au respectat regulile de distanțare și protecție împotriva SARS-COV2, nici după sancțiunile poliție, am luat decizia carantinării localității Havârna”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult